ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΨΥΧΟΓΙΟΥ
Επαγγελματίας 

H Ελευθερία Ψυχογιού μεγάλωσε στην Αμοργό.
Σπούδασε επικοινωνία-δημοσιογραφία στην Αθήνα. Επίσης παρακολούθησε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας που έχουν ως αντικείμενο εκπαίδευσης : την σύγχρονη ελληνική ιστορία, τον προγραμματισμό Η/Υ, την παιδοψυχολογία, την μελισσοκομία, την σύγχρονη ανακυκλώσιμη διαχείριση σκουπιδιών.
Συμμετείχε με συνέπεια στο Δίκτυο για την διάσωση του Σαρωνικού και του δημόσιου χώρου, προωθώντας μια βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή προς όφελος των κατοίκων και των μικρομεσαίων επαγγελματιών Είναι μέλος του Δικτύου Ανυπότακτων Γονέων και μάχεται για μια δημόσια και δωρεάν Παιδεία που θα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον των παιδιών κι εν τέλει όλης της κοινωνίας.
Υπερασπίζεται με σθένος τα εργασιακά δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μνημονιακή πολιτική της Ε.Ε., που επιβάλει συνθήκες εργασιακής σκλαβιάς, καταστρέφει τον πρωτογενή τομέα και υφαρπάζει τον πλούτο της χώρας μας.
Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ζει κι εργάζεται στην Αμοργό. Εκλέχθηκε ως Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για δύο διετίες καθώς και ως πρόεδρος του ΑΝΠΟ Αμοργού. Συμμετέχει ενεργά στην ΕΔΟΚ Αμοργού. Στήριξε και στηρίζει την διοργάνωση των καταδυτικών αγώνων «Αuthentic big blue», που θα λάβουν χώρα το 2019 για 3η συνεχόμενη χρονιά στο νησί μας. Ως υπεύθυνη επικοινωνίας του Δήμου Αμοργού για δύο συνεχόμενα έτη, κάθε εβδομάδα πρόβαλε αποτελεσματικά τις ανάγκες, τις δράσεις αλλά και την δυναμική του Δήμου Αμοργού σε ραδιοφωνικές εκπομπές κι όχι μόνο.
Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος, πιστεύοντας ακράδαντα, ότι με ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ μπορούμε, να εδραιώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα προσφέρουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της Αμοργού και θα κτίσουν τις προϋποθέσεις για ένα βιώσιμο μέλλον, με σεβασμό στον άνθρωπο, το περιβάλλον, τον πολιτισμό.