ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΒΑΣΣΑΛΟΣ
Ελεύθερος επαγγελματίας – Απόφοιτος ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμοργό. Η ενασχόληση του με τον τουρισμό και τα κοινά ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία μέσω των οικογενειακών τουριστικών επιχειρήσεων .
Το 2006 αποφοίτησε από το Ενιαίο Λύκειο Αμοργού. Στη συνέχεια σπούδασε στο ΤΕΙ Κρήτης, στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στην Ιεράπετρα με ειδίκευση στο Τουριστικό Μάρκετινγκ. Στα πλαίσια των σπουδών του εργάστηκε στη Αγροτική Τράπεζα Αμοργού. Αμέσως μετά επέστρεψε στην Αμοργό και ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα επεκτείνοντας την δραστηριότητά του και σε άλλους τομείς.
Ο αγροτικός και ο τουριστικός τομέας είναι οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας της Αμοργού, γι’ αυτό κύριο μέλημα αποτελεί η ομαλή και στοχευμένη ανάπτυξή τους. Η Αμοργός έχει ανάγκη μια οργανωμένη δράση που θα δώσει κίνητρα και ευκαιρίες σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα. Η αξιοποίηση όλων των πολιτιστικών και αρχαιολογικών χώρων, καθώς και η βελτίωση της τοπικής παραγωγής θα δώσει ώθηση σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού π.χ. θρησκευτικός, γαστρονομικός, αρχαιολογικός, αγροτουρισμός, περιπατητικός. Πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, την τοπική κοινωνία και την ταυτότητα του νησιού.