ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΔΕΣΠΟΤΙΔΟΥ

Είμαι 34 ετών, γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμοργό. Μιλάω αγγλικά και ιταλικά και είμαι απόφοιτη του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ειδίκευση στις Διεθνείς Σχέσεις και Οργανισμούς. Το 2008 με την ολοκλήρωση των σπουδών μου, επιστρέφω στην Αμοργό και από τότε ασχολούμαι με τις οικογενειακές επιχειρήσεις στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού.
Το ενδιαφέρον μου για τα κοινά ήταν πάντα έντονο, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, όπου υπήρξα εκλεγμένο μέλος του Συλλόγου Φοιτητών και συμμετείχα ενεργά σε πολιτιστικές δράσεις του Δήμου Ρόδου, όσο και μετά με την επιστροφή μου στον τόπο μου, την Αμοργό. Είμαι για τρίτη διετία Γενική Γραμματέας του ΑΝΠΟ Αμοργού, ενώ είμαι μέλος και άλλων τοπικών και επαγγελματικών συλλόγων. Η απασχόλησή μου με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον Δήμο Αμοργού, μου έδωσε τη δυνατότητα να δω τις ανάγκες, αλλά και τις δυνατότητες που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στη διαμόρφωση όρων βιώσιμης ανάπτυξης που μπορούν να διασφαλίσουν την ποιότητα ζωής για τη δική μας, αλλά και τις επόμενες γενιές.
Παράλληλα, η ενασχόληση μου με το κομμάτι της εστίασης και του τουρισμού από μικρή ηλικία με έκανε να καταλάβω τη σημασία της ήπιας και ποιοτικής τουριστικής ανάπτυξης για το νησί, έναν από τους βασικούς τομείς όπου επιθυμώ να προσφέρω, μέσα και από την τοπική αυτοδιοίκηση.
Τάσσομαι στο πλευρό του υποψήφιου Δημάρχου Λευτέρη Καραΐσκου και της ομαδας του, καθώς μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα για μια τοπική κοινωνία ενεργών πολιτών και την ίδια διάθεση για συλλογική δουλειά. Στόχος μας ένας Δήμος, που αξιοποιώντας την παρακαταθήκη των παλαιότερων, θα αποκτήσει τη σύγχρονη ταυτότητα με τις προοπτικές εξέλιξης που απαιτεί η εποχή μας.
Ας δουλέψουμε όλοι για να αποκτήσει η Αμοργός το μέλλον που της αξίζει!