ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΒΑΙΟΣ

Απόφοιτος της Γεωργικής Σχολής Μεσαράς Κρήτης.

Ως κάτοικος της Αμοργού με κύρια απασχόληση στον πρωτογενή τομέα, κατανοεί πλήρως την ανάγκη στήριξης της γεωργία και της κτηνοτροφίας, προς όφελος της οικονομίας όλου του νησιού και των κατοίκων του. Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένεια του ποτίζουν με τον μόχθο και το φιλότιμο τους, τη γη του τόπου σε αντίξοες συνθήκες.
Είναι βέβαιος ότι αν δημιουργηθούν έργα υποδομής που αφορούν την γεωργία όπως π.χ. μικρά φράγματα, δεξαμενές νερού και παράλληλα υπάρχει το απαιτούμενο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό όπως γεωπόνος και κτηνίατρος όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι θα ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα, κάνοντας την Αμοργό περισσότερο παραγωγική και γόνιμη. Αυτός ήταν άλλωστε κι ο λόγος που επέλεξε να φοιτήσει στην Γεωργική Σχολή Μεσαράς Κρήτης. Η διασύνδεση της γεωργίας με τον κλάδο του τουρισμού , μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά αμοιβαία οφέλη και θα πρέπει αποτελέσει βασικό στόχο της αγροτικής πολιτικής του Δήμου Αμοργού.
Η καλλιέργεια κι ανάδειξη των τοπικών προϊόντων συνδέεται άμεσα με το μέλλον του τόπου. Η δημιουργία υποδομών προκειμένου να γίνει η Αμοργός και κυρίως η Κάτω Μεριά ένας αγροτοτουριστικός προορισμός είναι προς όφελος όλων.
Ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο συνδυασμό «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» ευελπιστεί σε μια ισόρροπη ανάπτυξη της Αμοργού. Ως νέος άνθρωπος με επιμόρφωση στον πρωτογενή νομέα ξέρει τα προβλήματα και δεν διστάζει να διεκδικήσει τις λύσεις!