ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΡΙΣΠΟΣ

Ο Περικλής Γρίσπος γεννήθηκε στις 16-3-1971 στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από την Αμοργό και εδώ και 25 χρόνια ζει μόνιμα στην Χώρα Αμοργού. Είναι παντρεμένος με την Καλλιόπη Πρασίνου, επίσης μόνιμη κάτοικος Αμοργού και έχουν ενα παιδί, το Γιάννη 15 ετών. Μαζί με την συζυγό του διατηρούν το καφέ – ζαχαροπλαστείο Καλλιστώ στην Χώρα Αμοργού τα τελευταία 22 χρόνια.
Μεγάλωσε στην Πετρούπολη Αττικής και τελείωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Τεχνικό λύκειο Πετρούπολης με την ειδικότητα του Ηλεκτρονικών Εγκαταστάσεων και αυτοματισμού.
Συνέχισε τις σπουδές του,τελείωνοντας το ΚΕΠΑ με ειδικότητα προγραμματιστής Η/Υ ,ενώ παράλληλα πήρε και τον τίτλο σπουδών με αντικείμενο «Βασικές αρχές μάρκετινγκ».
Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις με τον βαθμό του Εφεδρου Ανθυπολοχαγου το 1992 . Σημερα κατέχει τον βαθμό του υπολοχαγού.
Παραλληλα με την στρατιωτική του θητεία στην Κρήτη, ξεκίνησε να δουλεύει στον τομέα του τουρισμού. Εργάστηκε σε διάφορους τομείς τόσο του τουρισμού όσο ,της τεχνολογίας και του εμπορίου σε διαφορες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό.
Τα τελευταια 16 χρόνια είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του πολιτιστικού συλλόγου Σημωνίδης, όπου τα τελευταία 7 χρόνια εκλέγεται Πρόεδρος
Τα τελευταία 4 χρόνια είναι μέλος του ΔΣ αγροτικού συνεταιρισμού Χώρας Αμοργού και τον τελευταίο χρόνο Πρόεδρος.
Στον δήμο σύμμετεχει στην επιτροπή πολιτισμού απο το 2006 και στη Δημοτική κοινοφελή επιχείρηση Αμοργού από το 2018 ως εκπρόσωπος του Πολιτιστικού συλλόγου Σημωνίδη.