ΣΕΜΕΛΗ ΔΡΥΜΩΝΙΤΗ
Ελεύθερη Επαγγελματίας

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ και ολοκλήρωσε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στα αντικείμενα της Γεωγραφίας, της Εκπαίδευσης και του Τουρισμού. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και γερμανικά.
Έχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας και εκπαιδευτικός στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Αυστραλία, ενώ έχει ταξιδέψει για μακρά χρονικά διαστήματα σε πέντε ηπείρους. Έχει συμμετάσχει και ηγηθεί σε ομαδικές εργασίες ενώ η συνεχής της επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και αντιλήψεις ενδυνάμωσαν τη διάθεση διαλόγου, συνεργασίας, αμοιβαίας κατανόησης και προσπάθειας.
Η ακαδημαϊκή, επαγγελματική αλλά και προσωπική της εμπειρία στο εξωτερικό και άλλες περιοχές της Ελλάδας την έχει εφοδιάσει με σημαντική γνώση σε ζητήματα σχεδιασμού και διοίκησης, την οποία εφαρμόζει στην επαγγελματική της πράξη και επιθυμεί να προβάλλει στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Τα τελευταία 20 χρόνια έχει ζήσει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στην Αμοργό, εργαζόμενη αρχικά ως μηχανικός, ενώ τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στο χώρο του τουρισμού. Πλέον κατοικεί μόνιμα στην Αμοργό και είναι ιδρυτικό μέλος τουριστικού γραφείου με έδρα στη Λαγκάδα, μέσω του οποίου συνεργάζεται και επιδιώκει να διευρύνει τον κύκλο συνεργασιών της σε όλο το νησί.
Η αγάπη της για την Αμοργό, σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και επιμόρφωσή της, την οδήγησαν στην απόφαση να εμπλακεί ενεργά στα κοινά. Πιστεύει ακράδαντα ότι η σύγκλιση της συμμετοχικής διαδικασίας από τη μία, με κοινό όραμα προς όφελος του νησιού μας, με την εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων, εργαλείων και γνώσης από την άλλη, μπορεί να οδηγήσει σε δημιουργική, αποτελεσματική και βιώσιμη αντιμετώπιση των προβλημάτων και προκλήσεων που απασχολούν τον τόπο μας.

Προσωπικό μήνυμα:
« Η αγάπη μου για την Αμοργό, τον τόπο και τους κατοίκους του, με οδήγησε να ζήσω μόνιμα εδώ και καθοδηγεί την επαγγελματική και προσωπική μου δραστηριότητα. Πιστεύω στις τεράστιες δυνατότητες που αυτή τη στιγμή διαθέτει το νησί μας και ονειρεύομαι μία Αμοργό δυνατή και σύγχρονη, που ταυτόχρονα διατηρεί τον ξεχωριστό της χαρακτήρα, την παράδοση και τη φύση της.»