ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΡΙΣΠΟΣ

Γεννήθηκε το 1993. Μεγάλωσε στην Αμοργό και αποφοίτησε από το ενιαίο λύκειο. Άφησε το νησί μας για να φοιτήσει στο τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας (2011-2015).
Απέκτησε το πτυχίο με τον καλύτερο βαθμό στο έτος του παίρνοντας υποτροφία για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ενσωματωμένα και Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα» του ΤΕΙ Αθήνας. Η πτυχιακή του εργασία με τίτλο «Ανάπτυξη μεθοδολογίας αυτόματης κατάταξης φοιτητών σε εργαστηριακές ομάδες με χρήση τεχνικών εξελικτικού υπολογισμού» πήρε έπαινο αριστείας από το ΤΕΙ Αθήνας το 2016.
Από το 2014 μέχρι σήμερα είναι μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου «Τηλεπικοινωνιών, Επεξεργασίας Σήματος και Ευφυή Συστημάτων» (TELSIP πρώην RDETL) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, έχοντας συμμετάσχει σε αρκετές έρευνες του εργαστηρίου. Το 2015 παρουσίασε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών(PACET 2015) την εργασια «An Embedded PID Temperature Control Scheme with Application in a Medical Microwave Radiometer » η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JESTR τον Απρίλιο του 2016. Το 2015 εκπροσώπησε το εργαστήριο RDETL στο Athens Science Festival.
Είναι ιδρυτικό μέλος και τελεί πρόεδρος από το 2017 μέχρι σήμερα στον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντολικό Σύλλογο Θολαρίων «Αρχαία Βίγλα».
Έκανε την πρακτική του άσκηση στην Αθήνα και εργάστηκε σε εταιρία με εγκαταστάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων (2017-2018). Από το 2018 εργάζεται στην Αμοργό έχoντας αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση.
Η δραστηριοποίηση του στα κοινωνικά δρώμενα αποτελούσε αγαπημένη του ενασχόληση από τα μαθητικά του χρόνια και έλαβε θεσμική μορφή μέσω της εμπλοκής του στον Σύλλογο Αρχαία Βίγλα.
Σκοπός του είναι να προσφέρει στην αμοργιανή κοινωνία, να θέσει τις δυνάμεις του, τις γνώσεις του και την όρεξη του στη διάθεση του Δήμου και να βοηθήσει ώστε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες της εποχής μας.