ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Όλοι μαζί καταφέραμε: 

– Την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Τουριστικής Προβολής, σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού, εξειδικευμένο σύμβουλο προβολής και τους επαγγελματίες του νησιού.
– Την συμμετοχή μας στις «Γαστρονομικές Κοινότητες» με επαγγελματίες του ευρύτερου χώρου της γαστρονομίας (αγροτικός τομέας- μεταποίηση-εστίαση-φιλοξενία), που συνεργάζονται μεταξύ τους με σκοπό την καταγραφή και την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου και της ποιοτικής γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου μας.
– Την ψηφιακή και έντυπη προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της Αμοργού.
– Την έκδοση πολύγλωσσου φυλλαδίου τουριστικής προβολής της Αμοργού.
– Την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών
– Την δυναμική παρουσία σε Διεθνείς Τουριστικές και Γαστρονομικές Εκθέσεις.
– Αξιοποίηση του διαστήματος της πανδημίας με συνεχείς διαδικτυακές επαφές και παρουσίαση του νησιού σε διεθνείς αγορές καθώς και συμμετοχή σε τουριστικά workshops.
– Την συνεργασία με τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό με αποτέλεσμα οργανωμένες επισκέψεις στην Αμοργό δημοσιογράφων, τηλεοπτικών δικτύων, influencers, travelbloggers
– Την στήριξη των επαγγελματιών της Αμοργού μέσα από ενημέρωση και σεμινάρια τουρισμού, επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης.
– Την αύξηση των αφίξεων στην τουριστική περίοδο με την επιβατική κίνηση και την επισκεψιμότητα να καταγράφουν επίπεδα ρεκόρ.
– Την βελτίωση της πρόσβασης στην παραλία του Μούρου με κατασκευή πέτρινων σκαλοπατιών και τοποθέτηση ξύλινης κουπαστής
– Την αναβάθμιση της παραλίας της Καλοταρίτισσας (κατασκευή τουαλετών, ηλεκτροδότηση, δενδροφύτευση, αποκατάσταση παλαιών κτισμάτων, βελτίωση πρόσβασης, τοποθέτηση αυτόνομης πρόσβασης για ΑΜΕΑ,
κατασκευή λίθινων τοιχίων, ευπρεπισμό του σημείου τοποθέτησης των κάδων, κα)

– Την αναβάθμιση της παραλίας στο Μαλτέζι με κατασκευή τουαλετών και την αποκατάσταση του μόλου πρόσβασης
– Την αποκατάσταση της πρόσβασης στην παραλία Σύρμα στην Αγία Άννα και την μεταφορά των κάδων και τον ευπρεπισμό του σημείου συλλογής τους
– Την αποκατάσταση της πρόσβασης στην παραλία του Κάτω Κάμπου
– Την βελτίωση της πρόσβασης στην παραλία Λιμενάρι με την κατασκευή πέτρινων σκαλοπατιών.
– Την τοποθέτηση εξοπλισμού παραλίας (παγκάκια, ντουζιέρες, ομπρέλες, κάδους) στις παραλίες του Όρμου Αιγιάλης, των Καταπόλων και του Κάτω Ακρωτηρίου
– Την ενοικίαση χώρου στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των λουόμενων στις παραλίες του Αγίου Παύλου και της Νικουριάς.
– Την αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Κάμπινγκ με την προμήθεια εξοπλισμού (παγκάκια, τραπέζια κήπου, ντουζιέρες, ψυγεία κα) την ανακατασκευή των χώρων υγιεινής και τον καθαρισμό του αγροκήπιου και την λειτουργία του ως χώρο στάθμευσης για τους φιλοξενούμενους.
– Πραγματοποιήσαμε συστηματική συντήρηση μονοπατιών και αποκαταστάσεις
– Την ένταξη σε χρηματοδότηση από το ΠΑΑ 2014-2020 του έργου Amorgos Heritage Routes με την προμήθεια και τοποθέτηση 35 πινακίδων (υποδοχής, ενημέρωσης και θέσης) των περιπατητικών διαδρομών.
– Ολοκληρώσαμε και υποβάλαμε για χρηματοδότηση στον ΟΦΥΠΕΚΑ την μελέτη του έργου «Δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών και διαδρομών πεζοπορίας Δήμου Αμοργού» η οποία περιλαμβάνει: την ολοκλήρωση
της σηματοδότησης 15 διαδρομών, την εγκατάσταση χώρων στάσης και ξεκούρασης των περιπατητών, την τοποθέτηση ξύλινων πορτών με ενσωματωμένους σύρτες και ταμπελάκια ορθής χρήσης τους όπου απαιτείται, την
λιθόστρωση τμημάτων διαδρομών, τον σχεδιασμό και την αναπαραγωγή χαρτών επιλεγμένων μονοπατιών, την δημιουργία πεζοπορικής εφαρμογής για κινητά, την κατασκευή ιστοσελίδας για τα μονοπάτια και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καμπάνιας μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Και συνεχίζουμε…  

– Εκπονούμε μελέτη για την πλήρη ανακατασκευή του Δημοτικού Κάμπινγκ
– Στοχεύουμε στην αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου της Τουριστικής Επιτροπής
– Σχεδιάζουμε σε συνεργασία με τους επιχειρηματίες της εστίασης, τους ντόπιους παραγωγούς, την Λέσχη Γαστρονομίας και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Αμοργού την καθιέρωση εβδομάδας γαστρονομίας για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και συνταγών.
– Προγραμματίζουμε την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του δήμου και την μετάφρασή της σε γαλλικά και ιταλικά.
– Στηρίζουμε την συλλογική οργάνωση των επαγγελματιών της Αμοργού και συμβάλουμε την συνεχή ενημέρωση τους στα θέματα τουρισμού, επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης.
– Συνεχίζουμε την προσπάθεια αναβάθμισης των παραλιών του νησιού μας μέσα από την βελτίωση της προσβασιμότητας, την έγκυρη και συνεχή καθαριότητα, την δημιουργία υποδομών για τους λουόμενους, όπου αυτό είναι εφικτό χωρίς την υποβάθμιση του φυσικού χώρου και του δημόσιου χαρακτήρα των ακτών. (Αμμούδι, Καμπί, Λεβρωσσό, Νικουριά, Μαλτέζι)
– Προωθούμε και επενδύουμε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού όπως: γαστρονομικός θρησκευτικός, φυσιολατρικός – βοτανικός – παρατήρησης άστρων, περιπατητικός, θαλάσσιος, καταδυτικός, αλιευτικός, γάμων, αθλητικός, συνεδριακός, κ.α.) που συμβάλλουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου και την προσέλκυση επισκεπτών με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ήδη οι καταδυτικοί αγώνες, οι αγώνες ορεινού τρεξίματος καθώς και η περιήγηση στα μονοπάτια έχουν αναδείξει τα οφέλη του τουρισμού εμπειρίας.
– Προωθούμε την συστηματική προβολή των αρχαιολογικών χώρων και άλλων μοναδικών φυσικών και αρχιτεκτονικών μνημείων του νησιού μας με την δημιουργία δικτύων πολιτιστικών διαδρομών στην Αμοργό
– Συστηματική προβολή του θρησκευτικού πλούτου του νησιού μας μέσα από ψηφιακό και οπτικοακουστικό υλικό. Συντήρηση και ανάδειξη των θρησκευτικών μνημείων και εκκλησιαστικών μουσείων. Ένταξη της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης στην UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.